top of page

Uspješno obilježili Svjetski tjedan imunizacije

Naš tim obilježio je Tjedan imunizacije na riječkom Korzu promovirajući cijepljenje kroz razgovor s građanima i dijeljenjem naših edukativnih knjižica.

Svjetski tjedan imunizacije održava se svake godine u posljednjem travanjskom tjednu, a ove godine to je bilo od 24. do 30. travnja. Glavni cilj Svjetskog tjedna je promocija cijepljenja odnosno imunizacije, koje ima veliku važnost u očuvanju našeg zdravlja, ali i zdravlja svih oko nas. Kako je upravo to cilj našeg projekta, osjećali smo dužnost obilježiti taj tjedan i to baš kroz približavanje teme cijepljenja našim sugrađanima. Tako smo u subotu, 30. travnja, priredili štand na Korzu gdje smo izložili svoje plakate, maskotu, majice i promotivne knjižice. Naše knjižice dijelili smo zainteresiranim građanima, rado smo spretno i argumentirano odgovarali na njihova mnogobrojna pitanja, a osim toga upoznavali smo sve zainteresirane prolaznike s našim radom i ciljevima.

"Bilo je divno dijeliti svoje znanje s građanima i širiti ovako važnu tematiku. Najčešće su majke bile te koje su željele najviše razgovarati i to uglavnom o nuspojavama različitih cjepiva. Drago mi je što sam im pomogla ublažiti strahove." – rekla je Vinka, članica našeg tima.


Roditelji kao ciljna skupina

Osim onih koji tek planiraju postati roditelji, naša su ciljna skupina roditelji, a oni imaju veliku ulogu u cijepljenju svoje djece. Prema kalendaru cijepljenja, najveći broj cijepljenja potrebno je obaviti tijekom djetinjstva stoga je odluka roditelja odlučujuća u djetetovom stjecanju otpornosti na različite bolesti. Zato smo bili izrazito radosni kada su baš roditelji bili ti koji su zainteresirano slušali o našem projektu i postavljali različita pitanja o cjepivima i njihovim nuspojavama.

Za najmlađe prolaznike pripremili smo balone i slatkiše (naravno ne previše), a moramo priznati da smo time ponekad privukli i one roditelje koji nevoljko razgovaraju o cijepljenju. S njima smo se najviše potrudili razgovarati, ustupili im naše edukativne knjižice i nadamo se riješili neke njihove dileme, strahove ili negativne misli.


Kviz na temu cijepljenja

Pripremili smo i kviz za sve zainteresirane u kojem je glavna nagrada bila naša promotivna majica. Svatko tko je točno odgovorio na tri postavljena pitanja mogao je dobiti majicu. Pitanja su bila jednostavna, lako razumljiva svima, a vezana za zarazne bolesti, cijepljenje i zdravlje općenito. Iznenadili smo se koliko je bio velik interes građana za kviz, a uspjeli smo i podijeliti sve majice.


Ispunjenje našeg cilja

Sigurni smo kako je tema cijepljenja taj dan stigla u mnoge razgovore i obitelji. Nadamo se kako smo nekome sagradili temelje pozitivnog stava o cijepljenju, prikazali dobrobiti i važnost i možda srušili neka netočna saznanja o istom, a time ostvarili cilj našeg projekta i Svjetskog tjedna imunizacije.19 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page